MOM

Het idee voor MOM ontstond toen ik een functioneel servies voor mijn moeder ontwierp.

Inmiddels bestaat de MOM lijn uit meerdere collecties met dezelfde minimalistische basis. Door mijn experimenten met kleur en textuur, zorg ik ervoor dat iedere collectie zijn compleet eigen karakter krijgt.

De collectie MOM High Tea draaid om kleur en sfeer. Deze collectie kwamen tot stand na uitgebreid kleurenonderzoek. De collectie is uitgevoerd in 3 kleuren: Gras groen, Lucht blauw en snoep roze.

In MOM Barista staan vorm en functie centraal: mijn jarenlange ervaring als barista inspireerde me om de perfecte espresso-, latte- en koffiekopjes te maken. Ieder deel van dit servies heeft daarom de vorm en textuur die het beste past bij de koffie die erin gezet wordt. Omdat ik graag samenwerk met andere creatieven, heb ik bevriende kunstenaars gevraagd om het servies te illustreren.

De meest recente collectie is de MOM Diner Collectie, mijn nieuwe uitdaging is om met glazuren te werken. Geïnspireerd door Duits en Scandinavisch keramiek uit de jaren 60 -70 werk ik met diverse kleuren, maar wel op een gebalanceerde manier. Uiteindelijk word het een collectie met diverse borden, schalen en kommen met eider hun eigen glazuur en dus kleur.