Over Mij

Productontwerper Lisanne van Zanten (1987) studeerde in 2013 with honours af aan de HKU. Daarvoor studeerde ze aan de ArTEZ kunstacademie in Arnhem.

Vanaf 2016 Is ze samen met Natasja Schrijvers BAM Keramiek. Vanuit dit label werken ze aan uniek en geliefd Utrechts serviesgoed en persoonlijke kunstobjecten.

In 2014 won ze de D’SIGN Award voor haar Smaakmaker-bestek, dat ze samen met Renee Boute ontwierp. Daarnaast exposeerde ze op diverse plekken, Dutch Design Week in Eindhoven, ShowUp in Haarlem, Le Bazarre in Utrecht.

Lisanne van Zanten was al vroeg in haar leven bezig met het maken van dingen en maakte van haar passie haar werk. In 2012 richtte ze in Utrecht haar eigen bedrijf op.

De inspiratie voor haar concepten en producten haalt ze vaak uit haar persoonlijke leven en de ontwerpers, illustratoren en fotografen met wie ze samenwerkt. “Door samen te werken met anderen is mijn werk zeer divers, maar altijd functioneel, uniek, specialistisch en soms zelfs een beetje grappig.”

De filosofie van Lisanne van Zanten is: je geniet meer van het leven als je daar zowel functionele als mooie producten bij gebruikt.

Naast productontwerp, houdt ze zich ook bezig met conceptuele vormgeving en projectcommunicatie. Ook geeft ze keramiekworkshops en -cursussen en organiseert ze inlooplessen in haar atelier TwaalfZestig.

Voor nieuws, tentoonstellingen en andere updates kun je Lisanne van Zanten volgen op Facebook en Instagram.

Verkoopadressen:
Kunstuitleen, Utrecht
Centraal Museum, Utrecht
Kanaal30, Utrecht
1260Shop, Utrecht
Keck&Lisa, Utrecht
Zinin, Utrecht
Dean’s, Utrecht
Koffieleute, Utrecht
Swordfisch and frends, Utrecht
Unterhaltung-Lieblingsstücke, Dortmund